Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، یک کمپانی بریتانیایی به نام «اسپیس بیت» اعلام کرده یک سطح‌نورد را در سال جاری میلادی روی ماه قرار می‌دهد. اولین ماه‌نورد بریتانیا طراحی شبیه به عنکبوت دارد و روی ماه راه می‌رود.
تا به امروز سطح‌نوردهای زیادی روانه فضا شده‌اند که تمام آن‌ها برای حرکت روی سطح دارای چرخ بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال شرکت اسپیس بیت برای ماه‌نورد بریتانیا از یک طراحی متفاوت استفاده می‌کند و بجای چرخ، دارای چندین پا مشابه عنکبوت است.  
این ماه‌نورد که نام رسمی «Asagumo» را یدک می‌کشد، روی سطح ماه راه می‌رود و از یک فریم «CubeSat» ساخته شده که اغلب برای ماهواره‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سطح‌نورد وزنی نزدیک به ۱.۳ کیلوگرم دارد و انرژی آن توسط خورشید تامین می‌شود.
این سبک طراحی باعث شده با یک سطح‌نورد ارزان‌قیمت روبه‌رو شویم. این سطح‌نورد توسط اولین ماموریت «ULA Vulcan» در سه ماهه سوم ۲۰۲۱ روانه فضا می‌شود. این سطح‌نورد به همراه فرودگر ماه به نام «Peregrine» روی سطح قمر زمین قرار می‌گیرد.
این ماه‌نورد بریتانیایی ۱۰ متر از فرودگر فاصله می‌گیرد و ویدیوهای فول اچ دی به زمین مخابره می‌کند. این ماه‌نورد همچنین به وسیله سنسورهای خود، داده‌های سه بعدی LiDAR را در اختیار دانشمندان قرار می‌هد.  
مدیرعامل اسپیس بیت به نام «پاولو تاناسیوک» به این موضوع اشاره کرده که با توجه به ماموریت‌ها برای بازگشت انسان به ماه، فضانوردان نیاز به مکانی برای زندگی دارند. یکی از گزینه‌ها، بستن ورودی یک دالان گدازه برای استفاده از آن به عنوان پناهگاه است که به اعتقاد اسپیس بیت، ماه‌نورد آن می‌تواند چنین موضوعی را بررسی کند.
از آنجایی که این سطح‌نورد روی سطح ماه راه می‌رود، می‌تواند به مناطق بی‌شماری سر بزند و در این زمینه از ماه‌نوردهای دارای چرخ قابلیت‌های بیشتری دارد. این احتمال وجود دارد که ماموریت‌های آینده اسپیس بیت شامل سطح‌نوردهای مجهز به چرخ و پا باشد تا به توانایی‌های مختلفی دست پیدا کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: عنکبوت بریتانیا ماهواره قمر فضا سطح نورد اسپیس بیت ماه نورد روی سطح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۵۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایلان ماسک کاربردی برای هوش مصنوعی در اسپیس ایکس نیافت!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیزینس اینسایدر، ایلان ماسک مدیر ارشد اجرایی اسپیس ایکس در بیست و هفتمین کنفرانس سالانه انستیتو میلکن، بخش زیادی از سخنرانی خود را به مزایای هوش مصنوعی اختصاص داد. او در کنفرانس در پاسخ به نقش این فناوری در زندگی روزمره انسان ها گفت: هوش مصنوعی حقیقت یاب می تواند تمدن بشر را پرورش دهد.

اما هنگامیکه از او درباره نقش هوش مصنوعی در سرعت بخشیدن به فعالیت هایش در زمینه اکتشافات فضایی سوال شد، اشتیاق کمتری نسبت به این فناوری نشان داد. او در پاسخ به این سوال گفت: نکته عجیب اینجاست که یکی از حوزه هایی که تقریبا هیچ نوعی از هوش مصنوعی در آن استفاده نشده، اکتشافات فضایی است. بنابراین اسپیس ایکس هم از هیچ نوع هوش مصنوعی استفاده نمی کند، استارلینک هم از این فناوری استفاده نمی کند. من مخالف استفاده از آن نیستم. اما کاربردی برای آن نیافته ایم.

او در ادامه افزود: مشغول آزمایش مدل های زبانی هوش مصنوعی است و از آنها سوالاتی درباره فضا می پرسد، اما پاسخ های این سیستم ها نا امید کننده است. با ایجاد هر نسخه یا ارتقایی در هوش مصنوعی من سوالاتی درباره «پارادوکس فرمی»، طراحی موتور موشک ها، فرایندهای الکتروشیمیایی و غیره می پرسم. هوش مصنوعی در پاسخ دادن به این سوالات عملکرد وحشتناکی دارد.

پارادوکس فرمی به عدم مشاهده تمدن‌های فرازمینی در کیهان اشاره دارد در حالی که طبق تخمین های دیگر پیش‌بینی می شود، بتوان تعداد زیادی از این تمدن هوشمند فرازمینی در کهکشان یافت.

هرچند ایلان ماسک درباره استفاده از هوش مصنوعی در اکتشافات فضایی مردد است، اما همچنان از طریق استارت آپxAI خود، سرمایه گذاری کلانی در توسعه هوش مصنوعی انجام داده است در این پروژه از هوش مصنوعی برای سرعت بخشیدن به اکتشافات علمی انسان استفاده می شود.

کد خبر 6099258 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) رونمایی از لباس جدید مخصوص راهپیمایی فضایی اسپیس ایکس
  • هجوم هواداران بیرمنگام به زمین مسابقه و فوتبال بازی کردن پس از سقوط به سطح سوم فوتبال انگلیس / فیلم
  • ایلان ماسک کاربردی برای هوش مصنوعی در اسپیس ایکس نیافت!
  • اولین مهره ترکیب اوسمار برای بازی بعد مشخص شد
  • برگ متحرک ؛ یکی از خاص ترین موجودات کره زمین را مشاهده می کنید! (عکس)
  • پارتی پر سروصدایی که سوشیال مدیا را منفجر کرد/ عکس
  • وزارت کشور دور اول انتخابات مجلس تیمی را روانه مشهد کرد
  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • پیشرفته‌ترین لباس فضانوردی رونمایی می‌شود
  • آغاز عملیات آسفالت معابر کوی نورد اهواز